Generelle vilkår og betingelser
Artikel 1 - Definitioner
I disse vilkår og betingelser gælder følgende definitioner:
Frist: Den periode, inden for hvilken forbrugeren kan udøve sin fortrydelsesret.
Forbruger: Den fysiske person, der ikke handler under udøvelse af et erhverv eller en virksomhed, og som indgår en fjernsalgsaftale med iværksætteren.
Dag: Kalenderdag.
Varighedstransaktion: En fjernsalgsaftale vedrørende en række produkter og/eller tjenester, hvis leverings- og/eller købsforpligtelse er spredt over tid.
Holdbar databærer: Ethvert middel, der gør det muligt for forbrugeren eller iværksætteren at gemme oplysninger, der er adresseret til ham personligt på en måde, der muliggør fremtidig konsultation og uændret gengivelse af de lagrede oplysninger.
Fortrydelsesret: Forbrugerens mulighed for at give afkald på fjernsalgsaftalen inden for fortrydelsesfristen.
Iværksætter: Den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenesteydelser til forbrugere via fjernsalg.
Fjernsalgsaftale: En aftale, hvorved der inden for rammerne af et system, der er organiseret af iværksætteren til fjernsalg af produkter og/eller tjenesteydelser, frem til og med aftalens indgåelse, udelukkende anvendes en eller flere teknikker til fjernkommunikation.
Teknik til fjernkommunikation: midler, der kan bruges til indgåelse af en aftale, uden at forbrugeren og iværksætteren har mødtes samtidigt i samme rum.
Generelle vilkår og betingelser: De nuværende generelle vilkår og betingelser for iværksætteren.
Artikel 2 - Fortrydelsesret
Forbrugeren har ret til at tilbagekalde aftalen inden for en 30-dages refleksionsperiode uden at give grunde. I refleksionsperioden skal forbrugeren håndtere produktet og dets emballage med omhu.
Hvis forbrugeren udøver sin fortrydelsesret, returnerer han produktet med alt leveret tilbehør og om muligt i den oprindelige tilstand i overensstemmelse med rimelige instruktioner fra iværksætteren.
Artikel 3 - Anvendelighed
Disse generelle vilkår og betingelser gælder for ethvert tilbud fra iværksætteren og for enhver fjernkontrakt og ordre, der er indgået mellem iværksætter og forbruger.
Før fjernkontrakten indgås, skal teksten til disse generelle
voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de ondernemer zijn in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
Såfremt der ud over disse almindelige betingelser gælder særlige produkt- eller servicebetingelser, finder andet og tredje afsnit tilsvarende anvendelse, og i tilfælde af modstridende almindelige betingelser kan forbrugeren altid påberåbe sig den gældende bestemmelse, der er mest fordelagtig for ham.
Hvis en eller flere bestemmelser i disse almindelige betingelser på noget tidspunkt er helt eller delvist ugyldige eller annullerede, forbliver aftalen og disse betingelser i øvrigt i kraft, og den pågældende bestemmelse erstattes straks ved gensidig aftale med en bestemmelse, der tilnærmer sig det oprindelige formål så meget som muligt.
Situationer, der ikke er reguleret i disse generelle vilkår og betingelser, skal vurderes »i ånden« i disse generelle vilkår og betingelser. Uklarheder om fortolkningen eller indholdet af en eller flere bestemmelser i vores vilkår og betingelser skal fortolkes »i ånden« af disse generelle vilkår og betingelser.
Artikel 4 - Tilbuddet
Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode eller er underlagt betingelser, skal dette udtrykkeligt fremgå af tilbuddet. Tilbuddet er uden forpligtelse. Iværksætteren har ret til at ændre og justere tilbuddet.
Tilbuddet indeholder en fuldstændig og nøjagtig beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Beskrivelsen er tilstrækkelig detaljeret til at muliggøre en korrekt vurdering af tilbuddet af forbrugeren.
Hvis iværksætteren bruger billeder, er disse en sandfærdig gengivelse af de tilbudte produkter og / eller tjenester. Åbenlyse fejl eller åbenlyse fejl i tilbuddet binder ikke iværksætteren. Alle billeder og specifikationer i tilbuddet er vejledende og kan ikke være en grund til kompensation eller opløsning af aftalen.
Billeder, der ledsager produkter, er en sand repræsentation af de tilbudte produkter. Iværksætteren kan ikke garantere, at de viste farver svarer nøjagtigt til de virkelige farver på produkterne.
Hvert tilbud indeholder sådanne oplysninger, at det er klart for forbrugeren, hvilke rettigheder og forpligtelser der er knyttet til accept af tilbuddet. Dette vedrører især:
● De mulige omkostninger ved forsendelse.
● Den måde, hvorpå aftalen vil blive indgået, og hvilke handlinger der kræves for at gøre det.
Anvendeligheden eller ikke-anvendeligheden af fortrydelsesretten.
Metoden for betaling, levering og opfyldelse af aftalen.
Fristen for at acceptere tilbuddet eller den periode, inden for hvilken den erhvervsdrivende garanterer prisen.
● Størrelsen af taksten for fjernkommunikation, hvis omkostningerne ved brug af teknikken til fjernkommunikation beregnes på et andet grundlag end den almindelige grundtakst for den anvendte kommunikationsform.
● Hvorvidt aftalen vil blive arkiveret efter dens indgåelse, og i så fald på hvilken måde den kan konsulteres af forbrugeren.
● Den måde, hvorpå forbrugeren, inden aftalen indgås, kan kontrollere de data, han har givet inden for rammerne af aftalen, og om ønsket rette dem.
De mulige andre sprog, som aftalen kan indgås på ud over hollandsk.
De adfærdskodekser, som den erhvervsdrivende er underlagt, og den måde, hvorpå forbrugeren kan konsultere disse adfærdskodekser elektronisk.
Minimumsvarigheden af fjernsalgsaftalen i tilfælde af en udvidet transaktion.
Valgfrit: tilgængelige størrelser, farver, materialetyper.
Artikel 5 - Aftalen
Med forbehold af bestemmelserne i stk. 4 indgås aftalen på det tidspunkt, hvor forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de vilkår og betingelser, der er fastsat heri.
Hvis forbrugeren har accepteret tilbuddet elektronisk, vil den erhvervsdrivende straks bekræfte modtagelsen af accepten af tilbuddet elektronisk. Så længe modtagelsen af denne accept ikke er blevet bekræftet af iværksætteren, kan forbrugeren opløse aftalen;
Hvis aftalen indgås elektronisk, skal iværksætteren træffe passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte den elektroniske overførsel af data og skal sikre et sikkert webmiljø. Hvis forbrugeren kan betale elektronisk, vil iværksætteren overholde passende sikkerhedsforanstaltninger.
Iværksætteren kan - inden for juridiske rammer - informere sig selv om, hvorvidt forbrugeren kan opfylde sine betalingsforpligtelser, samt alle fakta og faktorer, der er vigtige for en ansvarlig indgåelse af fjernaftalen. Hvis iværksætteren på baggrund af denne undersøgelse har gode grunde til ikke at indgå aftalen, har han ret til at afvise en ordre eller ansøgning eller til at knytte særlige betingelser til implementeringen, mens han giver grunde.
Iværksætteren vil inkludere følgende oplysninger med produktet eller tjenesten til forbrugeren, skriftligt eller på en sådan måde, at det kan opbevares af forbrugeren på en tilgængelig måde på en holdbar databærer:
Besøgsadressen på den erhvervsdrivendes kontor, hvor forbrugeren kan indgive klager.
Betingelserne for og måden, hvorpå forbrugeren kan gøre brug af fortrydelsesretten, eller en klar erklæring om udelukkelse af fortrydelsesretten.
Oplysninger om garantier og eksisterende eftersalgsservice.
De oplysninger, der er omfattet af artikel 4, stk. 3, i disse betingelser, medmindre den erhvervsdrivende allerede har givet forbrugeren disse oplysninger inden aftalens indgåelse.
● Kravene til opsigelse af aftalen, hvis aftalen har en varighed på mere end et år eller er af ubestemt varighed. I tilfælde af en varighedstransaktion gælder bestemmelsen i det foregående afsnit kun for den første levering. Hver aftale indgås under de suspensive betingelser for tilstrækkelig tilgængelighed af de relevante produkter.
Artikel 6 - Fortrydelsesret
Ved køb af produkter har forbrugeren mulighed for at opløse aftalen uden at give grunde i en periode på 30 dage.
Denne refleksionsperiode starter dagen efter modtagelse af produktet af forbrugeren eller en repræsentant, der er udpeget på forhånd af forbrugeren og gjort kendt for iværksætteren.
I løbet af refleksionsperioden vil forbrugeren håndtere produktet og emballagen med omhu. Han vil kun pakke ud eller bruge produktet i det omfang, det er nødvendigt for at vurdere, om han ønsker at beholde produktet.
Hvis han udøver sin fortrydelsesret, returnerer han produktet til iværksætteren med alt leveret tilbehør og - hvis det er rimeligt muligt - i den oprindelige tilstand og emballage i overensstemmelse med de rimelige og klare instruktioner, der er givet af iværksætteren.
Hvis forbrugeren ønsker at udøve sin fortrydelsesret, er han forpligtet til at gøre dette kendt for iværksætteren inden for 30 dage efter modtagelse af produktet. Forbrugeren skal gøre dette kendt ved hjælp af en skriftlig besked eller e-mail.
Når forbrugeren har givet udtryk for sit ønske om at bruge sin fortrydelsesret, skal forbrugeren returnere produktet inden for 30 dage. Forbrugeren skal bevise, at de leverede varer blev returneret rettidigt, f.eks. ved hjælp af et afsendelsesbevis.
Hvis kunden ikke har udtrykt sin hensigt om at bruge sin fortrydelsesret og / eller ikke har returneret produktet til iværksætteren efter udløbet af de perioder, der er nævnt i stk. 2 og 3, er købet et faktum.
Artikel 7 - Omkostninger i tilfælde af fortrydelse
Hvis forbrugeren udøver sin fortrydelsesret, skal omkostningerne ved returnering af produkterne bæres af forbrugeren.
Hvis forbrugeren har betalt et beløb, refunderer iværksætteren dette beløb så hurtigt som muligt, men senest 30 dage efter tilbagetrækningen. Dette er underlagt betingelsen om, at produktet allerede er modtaget tilbage af iværksætteren, eller at der kan fremlægges afgørende bevis for fuldstændig returnering.
Artikel 8 - Udelukkelse af fortrydelsesretten
Iværksætteren kan udelukke forbrugerens fortrydelsesret for visse produkter som beskrevet i stk. 2 og 3. Udelukkelsen af fortrydelsesretten gælder kun, hvis den erhvervsdrivende tydeligt har angivet dette i tilbuddet, i det mindste i god tid inden aftalens indgåelse.
Udelukkelse af fortrydelsesretten er kun mulig for produkter:
● Som er oprettet af iværksætteren i overensstemmelse med forbrugernes specifikationer.
Som er klart personlige i naturen.
Som ikke kan returneres på grund af deres art.
Som ødelægges eller ældes hurtigt.
Hvis pris er underlagt udsving på det finansielle marked, som den erhvervsdrivende ikke har nogen indflydelse på.
● For enkelte aviser og magasiner.
For medie- og videooptagelser og computersoftware, hvor forbrugeren har brudt forseglingen.
● For hygiejneprodukter, som forbrugeren har brudt forseglingen på.
Artikel 9 - Prisen
I løbet af den gyldighedsperiode, der er nævnt i tilbuddet, vil priserne på de tilbudte produkter og/eller tjenester ikke blive forhøjet, bortset fra prisændringer som følge af ændringer i momssatser.
I modsætning til det foregående afsnit kan iværksætteren tilbyde produkter eller tjenester, hvis priser er underlagt udsving på det finansielle marked, og som iværksætteren ikke har nogen indflydelse på, med variable priser. Denne forbindelse til udsving og det faktum, at alle nævnte priser er målpriser, vil blive nævnt i tilbuddet.
Prisstigninger inden for tre måneder efter kontraktens indgåelse er kun tilladt, hvis de er resultatet af lovbestemmelser eller bestemmelser.
Prisstigninger fra tre måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis iværksætteren har fastsat det og:
● De er resultatet af lovbestemmelser eller bestemmelser.
● Forbrugeren har ret til at opsige aftalen fra den dag, hvor prisstigningen træder i kraft.
Alle priser er med forbehold for tryk- og tastefejl. Der tages ikke ansvar for følgerne af tryk- og tastefejl. I tilfælde af tryk- og satsfejl er iværksætteren ikke forpligtet til at levere produktet i henhold til den forkerte pris.
Artikel 10 - Overensstemmelse og garanti
Den erhvervsdrivende garanterer, at produkterne og/eller tjenesteydelserne er i overensstemmelse med aftalen, de specifikationer, der er nævnt i tilbuddet, de rimelige krav til forsvarlighed og/eller anvendelighed og de eksisterende lovbestemmelser og/eller offentlige forskrifter på datoen for aftalens indgåelse. Hvis det er aftalt, garanterer den erhvervsdrivende også, at produktet er egnet til andet end normal brug.
En garanti givet af den erhvervsdrivende, producenten eller importøren påvirker ikke de juridiske rettigheder og krav, som forbrugeren kan håndhæve over for den erhvervsdrivende på grundlag af aftalen.
Eventuelle defekte eller forkert leverede produkter skal rapporteres skriftligt til iværksætteren inden for 30 dage efter levering. Returnering af produkterne skal ske i den originale emballage og i ny stand.
Iværksætterens garantiperiode svarer til fabrikkens garantiperiode. Iværksætteren er dog aldrig ansvarlig for produkternes ultimative egnethed til hver enkelt anvendelse af forbrugeren eller for rådgivning vedrørende brug eller anvendelse af produkterne.
Garantien gælder ikke, hvis:
● Forbrugeren selv har repareret og/eller modificeret de leverede produkter eller har fået dem repareret og/eller modificeret af tredjeparter.
De leverede produkter er blevet udsat for unormale forhold eller på anden måde behandlet skødesløst eller i strid med instruktionerne fra iværksætteren og / eller på emballagen.
Manglen er helt eller delvist et resultat af regler, som regeringen har fastsat eller vil fastsætte vedrørende arten eller kvaliteten af de anvendte materialer.
Artikel 11 - Levering og udførelse
Virksomheden vil udvise den størst mulige omhu ved modtagelse og udførelse af produktordrer.
Med forbehold for det, der er angivet i artikel 4 i disse generelle vilkår og betingelser, vil virksomheden udføre accepterede ordrer hurtigt, men senest inden for 30 dage, medmindre forbrugeren har aftalt en længere leveringsperiode.
Hvis leveringen forsinkes, eller hvis en ordre ikke kan eller kun kan udføres delvist, vil forbrugeren blive informeret om dette senest 30 dage efter, at ordren blev afgivet. I så fald har forbrugeren ret til at ophæve aftalen uden omkostninger og ret til eventuel skadeserstatning.
I tilfælde af opløsning i overensstemmelse med det foregående afsnit refunderer iværksætteren det beløb, som forbrugeren har betalt så hurtigt som muligt, men senest inden for 30 dage efter opløsningen.
Hvis levering af et bestilt produkt viser sig at være umuligt, vil iværksætteren gøre en indsats for at levere en erstatningsartikel. Senest ved levering vil det klart og forståeligt blive angivet, at der leveres en erstatningsartikel.
Med erstatningsartikler kan fortrydelsesretten ikke udelukkes. Omkostningerne ved enhver returforsendelse bæres af iværksætteren.
Risikoen for skader og/eller tab af produkter påhviler iværksætteren indtil tidspunktet for levering til forbrugeren eller en repræsentant, der er udpeget på forhånd og gjort kendt for iværksætteren, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt.
Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
Opzegging
De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten:
● te allen tijde opzeggen en wordt niet beperkt tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode;
● tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan;
● altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.
Verlenging
Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.
In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.
Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na aankoop van de proef- of kennismakingsperiode.
Duur
Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste een maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.
Artikel 13 – Betaling
Voor zover niet anders is overeengekomen, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen zeven werkdagen na het ingaan van de bedenktermijn als bedoeld in artikel 6 lid 1.
In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.
In geval van wanbetaling van de consument heeft de ondernemer, behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de vooraf aan de consument kenbaar gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.
Artikel 14 – Klachtenregeling
Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen zeven dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord.
Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
Een klacht schort de verplichtingen van de ondernemer niet op, tenzij de ondernemer schriftelijk anders aangeeft.
Indien een klacht gegrond wordt bevonden door de ondernemer, zal de ondernemer naar haar keuze of de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren.
Artikel 15 – Geschillen
Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.